Sla je eigen zonnestroom op met jouw thuisbatterij | Zwollepanelen

IQ Batteries

Thuisbatterij

Alles-in-een batterijopslag. Zelfs als de zon ondergaat, blijft het schijnen.

blank

Maak kennis met de Enphase IQ thuisbatterij

Een thuisbatterij is dé manier om opgewekte zonne-energie op te slaan. Gedurende de dag produceren jouw zonnepanelen elektriciteit, maar vaak wordt de stroom niet allemaal direct verbruikt. In plaats daarvan wordt de overtollige stroom teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Met behulp van de betrouwbare Enphase thuisbatterijen vergroot je jouw zelfvoorziening tot ongeveer 80%. Een gedeelte van de niet-gebruikte stroom overdag wordt opgeslagen in de thuisbatterij, zodat je ’s avonds en ‘s ochtends onafhankelijk bent en de opgeslagen stroom van jouw eigen thuisbatterij kunt gebruiken.

Voordelen Enphase thuisbatterij

Een compleet Enphase IQ-batterij systeem bestaat uit zonnepanelen met Enphase micro-omvormers en een Enphase communicatiekit. Hieronder een rijtje met de voordelen van zo’n thuisbatterij-installatie:

 • Uitbreidbaar systeem: je kan een Enphase IQ installatie in de toekomst uitbreiden met extra batterijen om de opslag van je zonne-energie te optimaliseren en af te stemmen op jouw verbruik. Dit biedt jou ook de financiële en ruimtelijke flexibiliteit om klein te beginnen en later je systeem van extra capaciteit te voorzien.
 • Innovatieve samenstelling: de thuisaccu’s van Enphase maken gebruik van lithium-ijzerfosfaattechnologie (LFP). Deze samenstelling is kobaltvrij, waardoor de batterijen resistent zijn tegen thermische instabiliteit. Dit maakt ze een uiterst betrouwbaar.
 • Slimme technologie: het Enphase Energy System (EMS) is een efficiënte combinatie van verschillende Enphase onderdelen die allemaal op elkaar zijn afgestemd. Denk maar aan een speciale Enphase modem, een draadloze communicatiekit, de MyEnlighten app waarop je alle productie- en verbruiksgegevens in de gaten kan houden
 • IP55-gecertificeerd: de thuisbatterijen van Enphase zijn allemaal IP55-gecertificeerd. Daardoor blijven ze een aanzienlijk hoog vermogen leveren, zelfs bij bijzondere weersomstandigheden.
 • Groene energie: alle overtollige energie die je opwekt via je zonnepanelen wordt rechtstreeks opgeslagen in je thuisaccu. Zo gebruik je voornamelijk groene stroom.
 • Lagere energierekening: omdat je minder energie van het net verbruikt, dalen je stroomkosten.
blank
blank

Eigenschappen Enphase thuisaccu

Er bestaan 2 soorten Enphase IQ-batterijen: de Enphase IQ Encharge 3T en Enphase Encharge 10T. Beide typen hebben hun eigen capaciteit, afmetingen en gewicht. Een overzicht met kenmerken:

 • Type batterij: alle systemen van Enphase bestaan uit lithiumijzerfosfaat (LFP). Dit is een hernieuwde, chemische samenstelling met een langere levensduur en een verbeterde ontlading en laadefficiëntie.
 • Opslagcapaciteit: de batterijen zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 3,5 kWh (T3) of 10,5 kWh (10T). De 10T-module bestaat uit drie 3T-opslageenheden in een 10T behuizing.
 • Omvormer: elke accu bestaat uit verschillende ingebouwde Enphase micro-omvormers uit de IQ Series. De T3-variant heeft er 3, en z’n grotere broer (de 10T) 12.
 • Laadcycli: zowel de 10T als de 3T-batterij gaan zo’n 3.600 cycli mee. Enphase belooft een capaciteit van 80% aan het einde van de levensduur.
 • Afmetingen: De 3T is gemiddeld zo’n 43 cm breed, terwijl de 10T al snel 130 cm breed is. De hoogte blijft wel altijd hetzelfde bij beide systemen: 77,5 cm.
 • Gewicht: De 10T weegt 143,6 kg (inclusief montagebeugel en bekabeling). De 3T is daarentegen 100 kg lichter, in totaal zo’n 48,8 kg.

Uitbreiden was nog nooit zo gemakkelijk

Begin klein. Ga dan groter. Breid uit naarmate je behoefte toeneemt.

De Enphase IQ Batteries zijn ontwikkeld voor alle alle soorten stroombehoeftes. Dit betekent dat je je systeem snel en gemakkelijk kunt uitbreiden naarmate je energiebehoefte verandert.

Toonaangevende garantie

Voor elke batterij van Enphase krijg je 15 jaar garantie. De garantieperiode eindigt in 3 mogelijke situaties: ten vroegste 15 jaar na de activeringsdatum, na 3.600 laadcycli of na 2,8 MWh AC-energie doorvoer per kWh van de mogelijke capaciteit.

blank

blank

Een alles-in-één-sytseem

blank
blank

Installeer met omvormers van derden


De IQ Batteries zijn nu officieel goedgekeurd voor installatie met zo goed als alle eenfasige als driefasige omvormers van andere solar merken.

blank

Verwisselbare micro-omvormers voor snelle reparaties in het veld


Bij een garantie geval hoef je niet de hele batterij terug te sturen. IQ Batteries gebruiken de nieuwste IQ8 Series Microinverters die in enkele minuten kunnen worden verwisseld door Zwollepanelen als erkend installateur.

blank

De IQ battery is de veiligste op de markt!

LFP-technologie is gewoonweg veilig. De IQ batterijen maken gebruik van een kobaltvrije lithium-ijzerfosfaattechnologie (LFP) die veel betere prestaties leveren dan andere batterijtechnologieën bij hoge temperaturen, wat het risico op brand wegens thermische instabiliteit uitermate verkleint. De Enphase IQ Battery is het eerste thuisbatterijsysteem op basis van een micro-omvormer, dat de veilige lithium-ijzerfosfaattechnologie bevat. De IQ Battery is goedgekeurd voor installatie zowel binnen als buiten bij temperaturen van -15°C tot 60°C. De IQ Batteries zijn IP55-gecertificeerd. Daarnaast werken de Enphase IQ Batteries volledig op laagspanningsgelijkstroom om de gevaren van hoogspanningsgelijkstroom te vermijden.

Opgeslagen energie binnen handbereik

De IQ Battery wordt beheerd via de slim ontworpen app van Enphase. Zo kun je heel eenvoudig bijhouden hoeveel energie je hebt verbruikt en opgeslagen. In de app kan je de hele stroomvoorziening van je woning monitoren.

Begin vandaag nog met onze alles-in-één energieoplossing voor thuis

Voorzie woningen dag en nacht van stroom met Enphase IQ Battery.

blank
blank

Waarom vertrouwen op Zwollepanelen?

Wil je een Enphase thuisbatterij aansluiten? Zwollepanelen helpt je graag!

 • Advies op maat: wil je een compleet nieuwe zonnepanelen/batterij-installatie plaatsen? Of zoek je naar een batterij die bij je bestaande systeem past? Dan helpt een professional van Zwollepanelen je graag op weg. Hij selecteert de beste Enphase accu op basis van de (beoogde) capaciteit en je stroomverbruik.
 • Enphase-gecertificeerd: Zwollepanelen is als gecertificeerd installateur van Enpahse op de hoogte van alle recente innovaties bij Enphase en aandachtspunten bij de installatie. Zo ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie en een correcte plaatsing.

Benieuwd hoeveel u bespaart met zonnepanelen of een batterij systeem?

Doe een gratis aanvraag!

blank Opgeslagen energie binnen handbereik

blank  Veilige en betrouwbare opslag

blank Altijd groene stroom, dag en nacht
  Benieuwd hoeveel u bespaart met zonnepanelen?

  Vragen? Stel ze ons!

  Op werkdagen van 08:00 – 18:00 bereikbaar

  blank

  Over Zwollepanelen.nl

  Zwollepanelen is opgericht door Huib Veurink en Thomas Hoefman met de gedachte om duurzame energie voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken in Zwolle en omgeving. Wij staan voor een persoonlijke aanpak, service, kwaliteit en garanderen een eerlijk advies op maat aan al onze klanten. Wij maken graag samen met jou, een duurzame investering mogelijk tegen een goede prijs. Om dit mogelijk te maken bieden wij verschillende duurzame en energiebesparende oplossingen aan.

  Naast Zwolle installeren we zonnepanelen in Kampen, IJsselmuiden, Heerde, Hattem, Wezep, Epe, Dalfsen, Nieuwleusen, Heino, Raalte, Genemuiden, Elburg en Staphorst.

  Laat je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek

   Hoe wil je dat het gesprek plaats vindt?*   blank