Onderhoud, service of (tijdelijk) verwijderen zonnepanelen | Zwollepanelen

Onderhoud, service of (tijdelijk) verwijderen

Onderhoud, service of (tijdelijk) verwijderen

blank

Laat je bijvoorbeeld een nieuwe dakkapel bouwen, zijn er schilderwerkzaamheden, krijg je nieuwe dakpannen of zijn je zonnepanelen verouderd? Dan kunnen we je zonnepanelen op je dak (tijdelijk) verwijderen, verplaatsen of volledig vernieuwen. Als zonnepanelen verwijderd of verplaatst moeten worden, is dat meestal geen probleem. Eerst worden de omvormer of micro omvormers aan de AC kant van het net gescheiden en worden de kabels losgehaald. De panelen worden losgekoppeld van het montagemateriaal en apart gelegd, het montagemateriaal zelf wordt ook weggehaald en de werkzaamheden kunnen beginnen. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond, kan de installatie deels teruggeplaatst worden of worden vervangen door een nieuwe installatie met de nieuwste producten.

Waarom zonnepanelen verwijderen en terugplaatsen?

Het verwijderen van zonnepanelen kan nodig zijn om verschillende redenen, zoals:

  1. Dakrenovaties: als je dak gerepareerd, vervangen of geüpgraded moet worden, is het vaak nodig om de zonnepanelen tijdelijk te verwijderen. Dit helpt schade aan de panelen te voorkomen tijdens de werkzaamheden.
  2. Zonnepaneel onderhoud: regelmatig onderhoud is essentieel om de optimale prestaties van je zonnestroomsysteem te behouden. Het verwijderen van de panelen geeft je de mogelijkheid om ze grondig te reinigen en eventuele problemen te identificeren voordat ze ernstiger worden.
  3. Zonnepaneel vervanging: na verloop van tijd kunnen zonnepanelen hun efficiëntie verliezen of beschadigd raken. In dergelijke gevallen kan het nodig zijn om de oude panelen te verwijderen en nieuwe te installeren voor betere prestaties en energieopbrengst.
blank
blank

Installatiegarantie

Het lijkt niet ingewikkeld, toch zijn er een aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden dient te worden. Als de werkzaamheden worden uitgevoerd door een andere partij dan degenen die de panelen hebben geplaatst, vervalt de installatiegarantie van de panelen. De installateur van de panelen kan tenslotte geen verantwoordelijkheid nemen voor problemen die ontstaan nadat een andere partij aan het systeem heeft gezeten. Zwollepanelen geeft standaard 2 jaar installatiegarantie. Als binnen die eerste 2 jaar al werkzaamheden aan het dak worden uitgevoerd, is het daarom handig om ons eerst even te bellen.

Als wij de zonnepanelen die we eerder van je dak hebben verwijderd terugplaatsen, gebruiken wij altijd nieuwe bevestigingsmaterialen. Dit doen wij om de garantie op de waterdichtheid van je dak veilig te stellen. Want als bevestigingsmaterialen niet volgens leveranciersschriften worden gemonteerd, vervalt je garantie.

Kosten:

Dit is voor elke klus maatwerk, neem gerust vrijblijvend contact met ons op zodat wij een offerte voor je kunnen maken.

blank

Benieuwd hoeveel u bespaart met zonnepanelen?

Vragen? Stel ze ons!

Op werkdagen van 08:00 – 18:00 bereikbaar

blank

Over Zwollepanelen.nl

Zwollepanelen is opgericht door Huib Veurink en Thomas Hoefman met de gedachte om duurzame energie voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken in Zwolle en omgeving. Wij staan voor een persoonlijke aanpak, service, kwaliteit en garanderen een eerlijk advies op maat aan al onze klanten. Wij maken graag samen met jou, een duurzame investering mogelijk tegen een goede prijs. Om dit mogelijk te maken bieden wij verschillende duurzame en energiebesparende oplossingen aan.

Naast Zwolle installeren we zonnepanelen in Kampen, IJsselmuiden, Heerde, Hattem, Wezep, Epe, Dalfsen, Nieuwleusen, Heino, Raalte, Genemuiden, Elburg en Staphorst.

Laat je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek

    Hoe wil je dat het gesprek plaats vindt?*    blank