Financiering zonnepanelen | Persoonlijk advies aan huis | Zwollepanelen

Financiering zonnepanelen

Financiering zonnepanelen

blank

Hoe financieer ik mijn installatie?

Zonnepanelen kunnen een behoorlijke uitgave zijn. Er zijn interessante mogelijkheden voor de financiering van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een goede investering, het is verstandig om te kijken naar de mogelijkheden. Er zijn namelijk een groot aantal opties om zonnepanelen te financieren. Welke opties zijn er en hoe werken deze? Lees ze hieronder.

Zonnepanelen financieren met eigen geld

Heeft u genoeg geld voor de aankoop van zonnepanelen op uw spaarrekening staan en in de nabije toekomst niet nodig? Dan is dit een uitstekende manier om zonnepanelen aan te schaffen. Een investering in zonnepanelen is te vergelijken met de 6% rente op uw spaarrekening, hier hoeft u het dus niet om te laten. De terug verdien periode van zonnepanelen is ongeveer 7 jaar, daarna heeft u nog bijna 20 jaar gratis energie. Dat is dus winst! Beter kan niet.

blank
blank

Financiering mogelijk bij Zwollepanelen

Wij zijn aangesloten bij Duurzaam Gefinancierd. Met de Nationale Duurzaamheidslening betaal je al je duurzame investeringen in je woning. Met de opbrengst verdien je de financieringslasten terug. En in de meeste gevallen hou je nog geld over ook.

Veel consumenten willen wel verduurzamen, maar hebben niet genoeg spaargeld om dit te betalen. De Nationale Duurzaamheidslening is speciaal opgezet zodat je met de opbrengst van zonnepanelen de investering en financiering terug verdient.

 • Efficiënt online geregeld
 • Vaste lage rente
 • Vast bedrag per maand, 10 jaar vaste rente
 • Rente meestal aftrekbaar
 • Geen afsluitkosten of boete bij eerder aflossen
 • En geen kleine lettertjes

Voor de Nationale Duurzaamheidslening werkt Duurzaam Gefinancierd exclusief samen met Lender & Spender.

Lender & Spender is een innovatieve organisatie en de best beoordeelde kredietverstrekker in Nederland. Met een gebruiksvriendelijk online aanvraagproces en heldere informatieverstrekking zonder verrassingen achteraf. Je krijgt een aantrekkelijke rente en alleen als je de lening daadwerkelijk kunt betalen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bereken jou financiering hier

Dit rekenvoorbeeld laat zien hoe je direct kunt besparen met de financiering van zonnepanelen: Een gezin van 4 personen verbruikt gemiddeld ongeveer 4000 kwh stroom per jaar. Stel dat je hiervoor zonnepanelen koopt voor een bedrag van € 5400 dan levert je dit als snel ruim € 20 per maand op!

Prijs installatie

€ 5.400

Besparing per jaar*

€ 920

Besparing per maand

€ 77

Maandtermijn

€ 54

Voordeel per maand

€ 23

*O.b.v. een stroomprijs van € 0,23

 • Gebaseerd op een leenbedrag van € 5400 met een looptijd van 10 jaar en een rente van 3,9%. De totale kosten van de lening zijn € 6530
 • Zwollepanelen treedt op als vrijgesteld bemiddelaar van Lender&Spender BV en geeft geen advies over de Nationale Duurzaamheidslening

Zonnepanelen financieren met hypotheek

De investering die je doet in zonnepanelen kan ondergebracht worden in de hypotheek. Hierdoor kan je ook profiteren van de hypotheekrenteaftrek, ook over je zonnepanelen. Wanneer je aangeeft dat je een hogere hypotheek wilt vanwege de aanschaf van zonnepanelen, wordt dit in de meeste gevallen altijd geaccepteerd. Dit komt omdat je maandlasten dalen door de lagere energiekosten. Als je benieuwd bent naar wat er mogelijk is, raden wij altijd aan om dit te bespreken met je hypotheekadviseur.

blank
blank

Subsidie

Er is geen landelijke subsidiepot meer voor particuliere zonnepanelen, sommige gemeentes hebben deze nog wel. Neem contact op met jouw gemeente om te kijken wat er mogelijk is. Voor zakelijke projecten zijn er wel meerdere subsidies mogelijk, wij kunnen je hierin ondersteunen van aanvraag tot het verkrijgen van de subsidies.

Zonnepanelen kopen via uw eigen bedrijf

Heb je een eigen bedrijf? Informeer dan zeker naar de mogelijkheid om via je bedrijf zonnepanelen aan te schaffen. Je mag dan een percentage van de investeringskosten aftrekken van de winst, waardoor je een interessant voordeel verkrijgt. Ook kan de investering mogelijk versneld afgeschreven worden, waardoor u nog meer geld bespaart.

blank
blank

Btw-teruggave op de aanschaf van zonnepanelen

De  21% BTW op zowel de aanschaf als de installatie van uw zonnepanelen mag bij de Belastingdienst teruggevraagd worden. Je moet je dan wel melden als ondernemer en gedurende één jaar elk kwartaal aangifte doen. Omdat dit een lastig proces kan zijn nemen wij dit voor je uit handen, wij zorgen ervoor dat je de btw terug krijgt.

Benieuwd hoeveel u bespaart met zonnepanelen?

Vragen? Stel ze ons!

Op werkdagen van 08:00 – 18:00 bereikbaar

blank

Over Zwollepanelen.nl

Zwollepanelen is opgericht door Huib Veurink en Thomas Hoefman met de gedachte om duurzame energie voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken in Zwolle en omgeving. Wij staan voor een persoonlijke aanpak, service, kwaliteit en garanderen een eerlijk advies op maat aan al onze klanten. Wij maken graag samen met jou, een duurzame investering mogelijk tegen een goede prijs. Om dit mogelijk te maken bieden wij verschillende duurzame en energiebesparende oplossingen aan.

Naast Zwolle installeren we zonnepanelen in Kampen, IJsselmuiden, Heerde, Hattem, Wezep, Epe, Dalfsen, Nieuwleusen, Heino, Raalte, Genemuiden, Elburg en Staphorst.

Laat je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek

  Hoe wil je dat het gesprek plaats vindt?*  blank