Laadpalen Zwolle | Ervaar het gemak van een laadpaal | Zwollepanelen

Waar moet je op letten bij een laadpaal?

Waar moet je op letten bij een laadpaal?

Eigen terrein of gemeente grond?

Als particulier mag je altijd een laadpaal installeren op eigen terrein of in jouw garage. Als je een laadpaal wilt laten installeren op gemeente grond, dan moet je een vergunning aanvragen bij de gemeente. Als je een laadpaal op gemeente grond laat installeren komt er ook automatisch een verkeersbord bij de laadpaal, omdat deze openbaar beschikbaar moet zijn. Heb je een laadpaal op je eigen grond, maar kan je de auto niet op eigen grond parkeren om op te laden? Dan is het niet toegestaan om jouw auto op te laden vanaf dat punt. De kabel tussen de laadpaal en de auto mag namelijk niet over de grond van de gemeente lopen.

blank
blank

Afstand tussen de meterkast en de laadpaal

De plek waar je de laadpaal wil laten installeren en de afstand vanaf daar naar de meterkast, bepaalt de lengte van de kabels en het graafwerk dat wij zullen moeten uitvoeren. Hoe groter de afstand, hoe duurder de kosten voor installatie zijn. Denk ook aan waar de aansluiting van de kabel zit op jouw auto, dit om ook een goede en juiste plek voor jouw laadstation te kunnen kiezen.

Impact op je meterkast

Wanneer je een laadpaal laat installeren moet jouw meterkast hier klaar van zijn. Een standaard huisaansluiting kan in bijna alle gemeenten zonder extra kosten worden aangepast naar 1-fase 35A, nieuwbouw is over het algemeen al standaard 40A. Wanneer je een 35A aansluiting, een aardlekautomaat en een laadpaal met load balancing hebt kun je thuis zonder problemen tot 7,4KW opladen. Een auto is dan binnen een nacht volledig opgeladen.

Wij adviseren wel altijd een 3-fase aansluiting, zodat je ook gelijk klaar bent voor de toekomst waarbij je wellicht nog meer elektrische auto’s gaat rijden. Of bijvoorbeeld een andere elektrische auto waarbij je meer laadvermogen nodig hebt, zoals een Tesla.

blank

Vragen? Stel ze ons!

Op werkdagen van 09:00 – 20:00 bereikbaar

blank

Over Zwollepanelen.nl

Zwollepanelen is opgericht door Huib Veurink en Thomas Hoefman met de gedachte om duurzame energie voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken in Zwolle en omgeving. Wij staan voor een persoonlijke aanpak, service, kwaliteit en garanderen een eerlijk advies op maat aan al onze klanten. Wij maken graag samen met jou, een duurzame investering mogelijk tegen een goede prijs. Om dit mogelijk te maken bieden wij verschillende duurzame en energiebesparende oplossingen aan.

Laat je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek

    Hoe wil je dat het gesprek plaats vindt?*    blank