Vraag over laadpalen? | Een eerlijk advies | Zwollepanelen

Veelgestelde vragen over laadpalen

Veelgestelde vragen over laadpalen

Hoelang duurt het opladen?

Je kunt zelf eenvoudig uitrekenen hoelang het opladen van jouw elektrische auto duurt. De accu van een elektrische auto heeft altijd een bepaalde capaciteit uitgedrukt in kWh. Als de accu bijvoorbeeld een capaciteit heeft van 74kWh en het laadstation levert een vermogen van 7,4kW, dan duurt het 10 uur (74 / 7,4 = 10) om de volledig lege accu helemaal vol te laden. Er zijn ook mogelijkheden om sneller te laden, zoals een snellader langs de snelweg. Dan kun je in een korte tijd een groot deel van de accu opladen.

Welke wetgeving bestaat er rondom laadpalen?

Wanneer je thuis een laadpaal laat installeren gelden er geen wetten omdat de laadpaal geïnstalleerd wordt in privé sfeer. Ook hoeft de gebruiker van de laadpaal niet geauthentiseerd te worden voor gebruik. Als je geen eigen oprit hebt en jouw auto parkeert in de openbare ruimte gelden er wel wetten. Het is mogelijk om een laadpaal te plaatsen in een openbare ruimte, daar is dan alleen wel medewerking van de gemeente voor nodig.

Heeft mijn laadpaal onderhoud nodig?

Een laadstation voor een elektrische auto heeft geen gepland periodiek onderhoud nodig. Het is natuurlijk wel mogelijk dat er iets stuk gaat of dat er een softwareprobleem optreedt, het is aan te raden om de laadpaal goed schoon te houden.

Werkt elk laadstation voor mijn auto?

Om een elektrische auto op te laden heb je het juiste type stekker nodig, die zowel geschikt is voor de auto als voor het laadstation. In Europa en de VS wordt altijd een Type 2 stekker gebruikt voor zowel auto’s als laadstations, dus kun je van bijna alle laadstations gewoon gebruik maken. Bovendien werken laadstations op 1-fase of op 3-fase, maar een 1-fase elektrische auto kan ook aan een 3-fase laadstation worden opgeladen.

Vragen? Stel ze ons!

Op werkdagen van 09:00 – 20:00 bereikbaar

blank

Over Zwollepanelen.nl

Zwollepanelen is opgericht door Huib Veurink en Thomas Hoefman met de gedachte om duurzame energie voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken in Zwolle en omgeving. Wij staan voor een persoonlijke aanpak, service, kwaliteit en garanderen een eerlijk advies op maat aan al onze klanten. Wij maken graag samen met jou, een duurzame investering mogelijk tegen een goede prijs. Om dit mogelijk te maken bieden wij verschillende duurzame en energiebesparende oplossingen aan.

Laat je gegevens achter voor een gratis adviesgesprek

    Hoe wil je dat het gesprek plaats vindt?*    blank